Σελίδες

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ

Βασικά ο τίτλος είναι λάθος (απλά είναι πιασάρικος, γι' αυτό τον αφήνω)! Δεν υπάρχουν μόνο 50 αποχρώσεις του ξανθού, υπάρχουν άπειρες! Γι' αυτό είναι και το χρώμα μαλλιών που έχει αγαπηθεί τόσο απ' όλους, άντρες και γυναίκες. Τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα αυτόν τον χειμώνα, το καστανό είχε την τιμητική του. Και κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε! Πολύ στυλάτο το καστανό στα μαλλιά, δίνει ένα class στην εμφάνιση και αναδεικνύει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα πρόσωπο. Σιγά σιγά όμως, το ξανθό επανεμφανίζεται. Αλλά από την άλλη, δεν θέλουμε να αποχωριστούμε και το καστανό...όλες εμείς οι αναποφάσιστες μπορούμε να καταφύγουμε στις παρακάτω τεχνικές!

1. Το OMBRE είναι η τεχνική που κάνει τα μαλλιά να "ανοίγουν", με διαφορά ενός ή περισσότερων τόνων, από τη ρίζα. Η αλλαγή αυτή στους τόνους γίνεται κατά μήκος των μαλλιών και έτσι το αποτέλεσμα είναι σχετικά φυσικό. Λίγο σα να έχουν ξεβράσει οι παλιές ανταύγειες στις άκρες των μαλλιών σου! Πλέον η τεχνική ombre αποτελεί τάση και με έντονες αποχρώσεις του ροζ, μπλε ή πράσινου!
        


2. Το BRONDE προκύπτει από το blonde και το brown, είναι δηλαδή κάτι ανάμεσα σε καστανό και ξανθό...Χαίρω πολύ! Και το ombre εκεί βρίσκεται, όπως και άλλες τεχνικές, ποια η διαφορά τους? Το bronde τα έχει όλα.. κάτι από βαφή, κάτι από ανταύγειες και κάτι από ombre. Η βάση του είναι δύο διαφορετικοί τόνοι του καστανού πάνω στο οποίο γίνονται ξανοίγματα με δύο διαφορετικούς τόνους ξανθού. Το ξάνοιγμα δε γίνεται τόσο αναλογικά όσο στις ανταύγειες, γι' αυτό και το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό!
    


3. Οι BABYLIGHTS είναι αυτό που λέει η λέξη! Ανταύγειες σε τέτοιες αποχρώσεις και τόνους όπως ενός ξανθού μωρού. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει μέσω πολλών και πολύ λεπτών ανταυγειών, των οποίων το χρώμα είναι πολύ ανοιχτό sandre ξανθό, σχεδόν λευκό. Είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά ενώ σε πιο σκούρα τρίχα θα χρειαστεί και βάση. Η λεπτομέρεια σε αυτή την απόχρωση είναι πως θα πρέπει να διατηρούνται πάντα υγιή και λαμπερά τα μαλλιά, όπως άλλωστε είναι και τα μαλλιά ενός μωρού!
 







4. Το BALAYAGE το μπερδεύουν πολλοί με το ombre. Δεν είναι το ίδιο! Το balayage (που σημαίνει σάρωση στα γαλλικά) είναι η λιγότερο παρεμβατική τεχνική απ' όλες. Το χρώμα δεν ξεκινά από συγκεκριμένο σημείο, οι αποχρώσεις είναι πολλές και "δένουν" μεταξύ τους, η βαφή περνιέται σε διάφορα σημεία της τρίχας και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Το αποτέλεσμα είναι σα να έχεις ξεμείνει ένα δίμηνο σε μια παραλία και ο ήλιος και η αλμύρα έχει κάνει τη δουλειά του!
                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου