Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΣΑΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Το διάβασα και μου άρεσε! Πολύ!

Περίληψη
Η Τίτα γεννήθηκε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, μέσα σε πλημμύρα δακρύων από αυτά που προκαλεί το καθάρισμα των κρεμμυδιών. Καταδικασμένη από την παράδοση να μείνει ανύπαντρη για να φροντίζει την τυραννική μητέρα της, τη Μαμά Έλενα, βρήκε τον προορισμό της στην κουζίνα της οικογένειας Δε Λα Γκάρσα. Όταν η Μαμά Έλενα αναγκάζει τον αγαπημένο της Τίτα, τον Πέδρο, να παντρευτεί την αδερφή της, εκείνη μαθαίνει να διατηρεί και να τρέφει την αγάπη του με τα θρυλικά της φαγητά - έστω και αν τα πικρά της δάκρυα έπεσαν στο ζυμάρι για τη γαμήλια τούρτα της αδερφής της και προκάλεσαν στη νύφη και σε όλους τους καλεσμένους δηλητηρίαση.
Σ' αυτό το μοναδικό "μυθιστόρημα της κουζίνας", γραμμένο με τη μορφή σήριαλ, βρίσκουμε όχι μόνο την ιστορία του κρυφού έρωτα της Τίτα και του Πέδρο και την παράξενη μοίρα όλης της οικογένειας Δε Λα Γκάρσα, αλλά και συνταγές από τα πικάντικα μεξικάνικα φαγητά που φλογίζουν την αγάπη τους - από ορτύκια με ροδοπέταλα μέχρι πιπεριές με σάλτσα από καρύδια.
Ρομαντικό και με έντονο το μυθικό στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό και διανθισμένο με άφθονο γλυκόπικρο χιούμορ, αυτό το βιβλίο σημείωσε καταπληκτική επιτυχία κι έγινε παγκόσμιο μπέστ σέλερ.

Αυτά γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου! Εκτός από παγκόσμιο best seller έχει γίνει και ταινία το 1992. Όσον αφορά εμένα, το αγάπησα γιατί άγγιξε τόσο την ρεαλιστική μου πλευρά, όσο και την ονειροπόλα. Είναι ένα όμορφο παραμύθι που ξορκίζει έντονα κοινωνικά στερεότυπα με μια δόση μαγείας! Χωρίς να έχεις περάσει τα χίλια μύρια που περνάει η καημένη η Τίτα, ταυτίζεσαι μαζί της και στεναχωριέσαι για εκείνη, η οποία όμως μέσα από τις μαγικές της δυνάμεις σε γεμίζει με αισιοδοξία! Όλοι μπορούμε να κάνουμε μαγικά αν το πιστέψουμε! Αγάπη μόνο ;-) 


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΣΤΥΛ ΜΑΓΙΟ ΤΟΥ 2016

Τα στύλ μαγιό που θα κυριαρχήσουν φέτος στις παραλίες είναι τα εξής 5:

1) Αθλητικό
Σταθερά μαγιό για οποιαδήποτε καλοκαιρινή δραστηριότητα, σε όμορφες γραμμές που κολακεύουν και με έντονα συνήθως χρώματα που αναδεικνύουν το μαυρισμένο σώμα!


2) Ethnic
Tribal μοτίβα, μπικίνι ή ολόσωμα, με περίεργα κοψίματα, πολλά χρώματα, πέτρες, κρόσια... Από τις ομορφότερες τάσεις του φετινού καλοκαιριού!
                   


3) Trend
Ψηλόμεσα bottoms, μπουστάκια για top, ολόσωμα με βαθύ ντεκολτέ ή ψηλό καβάλο, trikini, tankini σε μονοχρωμίες ή με prints ακόμα και nude! Ότι τελευταίο κυκλοφορεί που ξέρεις ότι θα το βάλεις δε θα το βάλεις του χρόνου!
    


4) Sexy
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για όσο υπάρχει η ανθρωπότητα! Όσο πιο μικροσκοπικά τόσο το καλύτερο, κυρίως μονόχρωμα, συνήθως brazilian bottoms και κοφτά tops με μπανέλες. Γιατί κακά τα ψέματα.. κανένα μοτίβο ή χρώμα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του δέρματος!
   


5) Girly
Χρώματα που ανήκουν στην παλέτα ροζ-μοβ, λουλούδια, σχέδια, πουά, φιογκάκια, φουντάκια, κορδονάκια στα bottoms, φραμπαλάδες.. σε mini size θα τα φορούσε άνετα η ανιψιά ή η κόρη σου!
             









Τρίτη 31 Μαΐου 2016

5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΡΝΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ

Πέρα από την προφανή χρήση του μανό, παρακάτω θα βρεις πέντε διαφορετικές χρήσεις - λύσεις σε καθημερινά μικρά και εκνευριστικά προβλήματα, με τα οποία κάθε γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη αρκετά συχνά. Γι' αυτό μη πετάς τα παλιά σου βερνίκια.. θα σου χρειαστούν!

1) Κοσμήματα με πέτρες
    Όλες λίγο πολύ έχουμε στην ιδιοκτησία μας κοσμήματα με πετρούλες όχι τόσο καλά, όχι τόσο ακριβά.. ψεύτικα να το πω?! Δεν θα ντραπούμε γι αυτό! Θα ντραπούμε όμως όταν οι πετρούλες αρχίσουν να πέφτουν μια μια αφήνοντας αντιαισθητικά κενά που μαρτυρούν το μυστικό μας. Αν τα περάσουμε λοιπόν με μια στρώση διάφανο μανό, οι πέτρες θα μείνουν στη θέση τους και εμείς θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας!
2) Κουμπιά
    Τις περισσότερες φορές τα κουμπιά βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για κάποιο λόγο. Επίσης συνήθως ταλαιπωρούνται πολύ από το άνοιξε κλείσε. Ένας εύκολος τρόπος να τα κάνεις πιο σταθερά για περισσότερο καιρό, είναι να περάσεις με βερνίκι νυχιών τις κλωστούλες με τις οποίες είναι ραμμένα! 
3) Χρωματιστά τσιμπιδάκια
    Σε όλες μας τυχαίνει να έχουμε άσχημες μέρες στα μαλλιά μας. Μπορεί να ξυπνήσαμε με ατίθασο μαλλί ή απλά μπορεί να μην προλαβαίνουμε να τα φτιάξουμε και η λύση είναι μια.. τσιμπιδάκια! Γιατί όμως να χρησιμοποιήσουμε τα καφέ-μαύρα τσιμπιδάκια της γιαγιάς και να μην βάλουμε λίγο χρώμα? Εδώ έρχονται τα πολύχρωμα μανό μας να βοηθήσουν!


4) Πόντος στο καλσόν
    Είσαι έτοιμη, κούκλα, έχεις προβάρει τα ρούχα από μέρες, έχεις άψογο make-up και μαλλί και μόλις 10 λεπτά στη διάθεσή σου να ντυθείς και να φύγεις. Ώσπου ανεβάζεις το καλσόν βιαστικά και.. τσουπ! Μια τρύπα που ξέρεις πως με την παραμικρή κίνηση θα φτάσει μέχρι κάτω! Τώρα πια όχι. Περνώντας την τρύπα με λίγη ποσότητα βερνικιού, δεν θα ανοίξει και θα πρέπει να νιώθεις ασφαλής όλο το βράδυ.
5) Κλειδιά
    Τα περισσότερα κλειδιά στο μπρελόκ μας μοιάζουνε, άντε να ξεχωρίζει ένα ή δύο. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται? Ένας εύκολος τρόπος να τα "μαρκάρεις" είναι το να βάψεις το στρογγυλό ή τετράγωνο μέρος τους με χρωματιστά μανό! Μπορείς να τα κάνεις μονόχρωμα ή ακόμα να φτιάξεις διάφορα σχέδια.

          




Κυριακή 22 Μαΐου 2016

50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ

Βασικά ο τίτλος είναι λάθος (απλά είναι πιασάρικος, γι' αυτό τον αφήνω)! Δεν υπάρχουν μόνο 50 αποχρώσεις του ξανθού, υπάρχουν άπειρες! Γι' αυτό είναι και το χρώμα μαλλιών που έχει αγαπηθεί τόσο απ' όλους, άντρες και γυναίκες. Τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα αυτόν τον χειμώνα, το καστανό είχε την τιμητική του. Και κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε! Πολύ στυλάτο το καστανό στα μαλλιά, δίνει ένα class στην εμφάνιση και αναδεικνύει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα πρόσωπο. Σιγά σιγά όμως, το ξανθό επανεμφανίζεται. Αλλά από την άλλη, δεν θέλουμε να αποχωριστούμε και το καστανό...όλες εμείς οι αναποφάσιστες μπορούμε να καταφύγουμε στις παρακάτω τεχνικές!

1. Το OMBRE είναι η τεχνική που κάνει τα μαλλιά να "ανοίγουν", με διαφορά ενός ή περισσότερων τόνων, από τη ρίζα. Η αλλαγή αυτή στους τόνους γίνεται κατά μήκος των μαλλιών και έτσι το αποτέλεσμα είναι σχετικά φυσικό. Λίγο σα να έχουν ξεβράσει οι παλιές ανταύγειες στις άκρες των μαλλιών σου! Πλέον η τεχνική ombre αποτελεί τάση και με έντονες αποχρώσεις του ροζ, μπλε ή πράσινου!
        


2. Το BRONDE προκύπτει από το blonde και το brown, είναι δηλαδή κάτι ανάμεσα σε καστανό και ξανθό...Χαίρω πολύ! Και το ombre εκεί βρίσκεται, όπως και άλλες τεχνικές, ποια η διαφορά τους? Το bronde τα έχει όλα.. κάτι από βαφή, κάτι από ανταύγειες και κάτι από ombre. Η βάση του είναι δύο διαφορετικοί τόνοι του καστανού πάνω στο οποίο γίνονται ξανοίγματα με δύο διαφορετικούς τόνους ξανθού. Το ξάνοιγμα δε γίνεται τόσο αναλογικά όσο στις ανταύγειες, γι' αυτό και το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό!
    


3. Οι BABYLIGHTS είναι αυτό που λέει η λέξη! Ανταύγειες σε τέτοιες αποχρώσεις και τόνους όπως ενός ξανθού μωρού. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει μέσω πολλών και πολύ λεπτών ανταυγειών, των οποίων το χρώμα είναι πολύ ανοιχτό sandre ξανθό, σχεδόν λευκό. Είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά ενώ σε πιο σκούρα τρίχα θα χρειαστεί και βάση. Η λεπτομέρεια σε αυτή την απόχρωση είναι πως θα πρέπει να διατηρούνται πάντα υγιή και λαμπερά τα μαλλιά, όπως άλλωστε είναι και τα μαλλιά ενός μωρού!
 







4. Το BALAYAGE το μπερδεύουν πολλοί με το ombre. Δεν είναι το ίδιο! Το balayage (που σημαίνει σάρωση στα γαλλικά) είναι η λιγότερο παρεμβατική τεχνική απ' όλες. Το χρώμα δεν ξεκινά από συγκεκριμένο σημείο, οι αποχρώσεις είναι πολλές και "δένουν" μεταξύ τους, η βαφή περνιέται σε διάφορα σημεία της τρίχας και δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Το αποτέλεσμα είναι σα να έχεις ξεμείνει ένα δίμηνο σε μια παραλία και ο ήλιος και η αλμύρα έχει κάνει τη δουλειά του!
                   

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

TOP 5 ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ... ΜΑΖΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ

1) ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΓΥΑΛΙΑ
     Εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 70 από πιο ροκ - μποχο - εναλλακτικές προσωπικότητες και φέτος κάνανε μεγάλο
come back! Σε όλα τα χρώματα, απ' όλα τα υλικά, με καθρέφτη ή χωρίς, θα είναι το must του φετινού καλοκαιριού!
Υ.Σ. Επόμενη τάση δείχνουν να είναι τα γυαλιά τύπου cat-eye!

ΤΟΤΕ

                                                                                          

ΤΩΡΑ
 


2) ΚΟΛΑΝ
     Απαραίτητο ρούχο τη δεκαετία του 80, το συναντάμε και φέτος! Η αλήθεια είναι πως έχει χρόνια που εμφανίστηκε,
αλλά φέτος ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ! Και εννοώ το κολάν το μεταλλικό, το γυαλιστερό, με το έντονο χρώμα!
Υ.Σ. Αυτό το ρούχο πρέπει να το φοράνε μοντέλα ή κορίτσια αντίστοιχου σώματος.. δυστυχώς συμβαίνει και το αντίθετο!

ΤΟΤΕ
 
 
ΤΩΡΑ


3) ΨΗΛΟΜΕΣΑ JEANS
     Δεν μπορώ να δω, για κάποιο λόγο, ψηλόμεσο τζιν και να μην πάει αυτόματα το μυαλό μου στο Beverly Hills!
Δεκαετία 80, σίγουρα "δίνει" κάτι ροκ στην εμφάνιση και επιπλέον πόντους γιατί δείχνουν τα πόδια πιο μακριά!
Υ.Σ. Δε θέλουν κοιλίτσα και καλό είναι να αποφεύγονται από μεγαλύτερες ηλικίες.

ΤΟΤΕ


ΤΩΡΑ


4) ΜΑΓΙΟ VINTAGE
     Εκεί που τα μαγιό είχαν γίνει πιο μικροσκοπικά από ποτέ, έγινε η μεγάλη ανατροπή και γυρίσαμε πίσω στα 60s.
Αυτό σημαίνει περισσότερο ύφασμα! Μπουστάκια, ψηλόμεσα μπόξερ και ολόσωμα με έντονα prints.
Υ.Σ. Ούτε τα ψηλόμεσα μπόξερ θέλουν κοιλίτσα. Επίσης θέλουν γλουτούς να "κοιτάν"... τον ουρανό!

ΤΟΤΕ
              




ΤΩΡΑ
                                


5) ESPADRILLES
     Ελληνιστί εσπαντρίγιες! Πρωτοεμφανίστηκαν στα 70s από τον Yves Saint Laurent. Φάνηκε η τάση τα δύο
τελευταία καλοκαίρια, αλλά φέτος εξελίχθηκαν πολύ! Μπορούμε να βρούμε κλειστές, ανοιχτές, δερμάτινες,
υφασμάτινες, χαμηλές, ψηλές, μονόχρωμες, πολύχρωμες, με κορδόνια ή χωρίς..
Υ.Σ. Αν και δεν είναι το πιο άνετο παπούτσι, φοριούνται όλες τις ώρες, απ' όλες τις ηλικίες, με όλα τα ρούχα.
       Προσοχή όταν βρέχει!

ΤΟΤΕ
ΤΩΡΑ


Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

IT'S GRACE..

Γεια! Είμαι η ¨Kalli¨ και αυτό είναι το blog  μου. Είναι μια ατζέντα που θα περιέχει θέματα που με ενδιαφέρουν και που πιστεύω πως μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλους! Η πρώτη ανάρτηση του blog αφορά στην γυναίκα από την οποία εμπνεύστηκα και τον τίτλο του. Δεν είναι ότι είμαι η απόλυτη fan της star, είναι που για κάποιο λόγο, το όνομά της υπάρχει στο μυαλό μου δίπλα ακριβώς από τη λέξη στυλ! Και το στυλ δεν είναι μόνο ρούχα… είναι ο τρόπος που κινείσαι, ο τρόπος που γελάς, που κλαίς, που νευριάζεις, που κοιμάσαι ή ξυπνάς, που έρχεσαι ή αποχωρείς ή που πολύ απλά σκέφτεσαι…


Η Grace Kelly (middle name Patricia) γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1929 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία. Πήρε το όνομα της θείας της η οποία είχε πεθάνει. Η οικογένεια της ήταν εύπορη, ο πατέρας της ήταν  τρεις φορές ολυμπιονίκης στην κωπηλασία και επίσης είχε επιχείρηση οικοδομικών υλικών, ήταν αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Η μητέρα της είχε σπουδάσει φυσική αγωγή και ανέλαβε την έδρα της φυσικής αγωγής στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Οι αδελφοί του πατέρα της ήταν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, ο ένας από τους οποίους ήταν βραβευμένος με Πούλιτζερ.
Στα δώδεκά της είχε εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο του θεατρικού που ανέβασε η τοπική θεατρική ομάδα. Στα 18 απαγγέλλοντας ένα μονόλογο από τη θεατρική παράσταση που είχε συγγράψει ο θείος της, κατάφερε να μπει στην Αμερικανική ακαδημία των δραματικών τεχνών. Η Kelly δούλεψε ως μοντέλο για να συντηρήσει τις σπουδές της. Στα έξι χρόνια που εργάστηκε στο Hollywood και παρόλο που γύρισε μόνο 11 ταινίες, κατατάσσεται στις πιο πολυαγαπημένες πρωταγωνίστριες.


Συνεργάστηκε τρεις φορές με τον Alfred Hitchcock για τις ταινίες Σιωπηλός Μάρτυς (Rear Window, 1954), Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως (Dial M for Murder, 1954) και Το Κυνήγι του Κλέφτη (To Catch A Thief, 1955). Η ερμηνεία της στην ταινία Η χωριατοπούλα (The Country Girl) έλαβε τις καλύτερες κριτικές κι η Kelly θεωρούταν το φαβορί για το όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου το 1954. Η πιο κοντινή της αντίπαλος για το βραβείο ήταν η Judy Garland με το Ένα αστέρι γεννιέται (A star is Born). Τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά ανέφεραν κόντρα μεταξύ των δυο σταρ. Τη βραδιά της απονομής η Garland βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας μόλις γεννήσει και δίπλα της υπήρχαν κάμερες, ώστε σε περίπτωση που κέρδιζε το βραβείο να μπορούσε να βγάλει ευχαριστήριο λόγο από το νοσοκομείο. Νικήτρια όμως αναδείχτηκε η Kelly, κάτι που η Garland δεν ξέχασε ποτέ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 13η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.


 Το 1955 στο φεστιβάλ των Καννών γνώρισε τον πρίγκιπα Rainier III του Μονακό, ο οποίος ήταν ο πιο περιζήτητος εργένης της εποχής. Επιστρέφοντας στη Αμερική γύρισε την ταινία Ο κύκνος (The Swan, 1956) όπου προφητικά υποδύθηκε μια πριγκίπισσα. Ο Rainier πήγε και την βρήκε στην Αμερική και τρείς μέρες μετά τη ζήτησε σε γάμο. Η εταιρία παραγωγής της ταινίας καθυστέρησε την κυκλοφορία της μέχρι την ημέρα του γάμου της. Ήταν ο σημαντικότερος γάμος του 20ου αιώνα, 1500 δημοσιογράφοι, 600 καλεσμένοι. Το νυφικό λέγεται, το ράβανε 36 μοδίστρες, είχε δαντέλα 125 ετών, το πιο ακριβό μετάξι του κόσμου και περίπου 1500 πολύτιμους λίθους. Φημολογείται ότι η Kelly φορούσε flat παπούτσια στο γάμο για να μην είναι πιο ψηλή από το Rainier.


Εννιά μήνες και τέσσερις μέρες μετά το γάμο της με το Rainier, η Kelly έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί την πριγκίπισσα Caroline, της οποίας των ερχομό ανακοίνωσαν 21 πυροβολισμοί και η μέρα της γέννησής της κηρύχθηκε μέρα αργίας. Ο πρίγκιπας Rainier και η πριγκίπισσα Grace απέκτησαν τρία παιδιά: την πριγκίπισσα Caroline, τον πρίγκιπα Albert και την πριγκίπισσα Stefani. Μετά το γάμο ο Rainier απαγόρευσε την προβολή των φιλμ της Kelly. Το 1962 ο Alfred Hitchcock της προσέφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ Marnie και η Kelly ήθελε να ξανασυνεργαστεί μαζί του. Όταν όμως η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της, λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση του φιλμ θα αμαύρωνε την εικόνα της, αναγκάστηκε να μη δεχτεί το ρόλο. Συνεπώς η Kelly δεν επέστρεψε ποτέ στη μεγάλη οθόνη, προσπάθησε παρόλα αυτά να υποστηρίξει την καλλιτεχνική άνθιση στο Μονακό ιδρύοντας το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Grace που βοηθούσε όλους τους καλλιτέχνες και τεχνίτες της περιοχής. Επίσης οργάνωνε κάθε χρόνο γιορτή για τα ορφανά.


Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Stefani, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Grace είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια της αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή. Η κηδεία της έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Ο πρίγκιπας Rainier που δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, κηδεύτηκε στο πλευρό της μετά το θάνατό του το 2005.



Πηγή: Βικιπαίδεια (el.wikipedia.org)